آب شیرین کن

تولید کننده دستگاه های آب شیرین کن

آب شیرین کن

تولید کننده دستگاه های آب شیرین کن

ایرلند - تاریخ معاصر جمهوری ایرلند

صخره های بلند کنار سواحل آن بسیار شگفت انگیز است در فرهنگ ایرلند مهمان نوازی و مؤدب بودن بسیار بارز است، اقتصاد ایرلند در بین کشورهای اتحادیه اروپا از رشد خوبی برخوردار بوده است و در انتها به تاریخ ایرلند می پردازیم. مایکل کانیز رهبر این حزب در سال ۱۹۲۰ طی یک عملیات موفق بر تعداد زیاد افسران سازمان جاسوسی بریتانیا غلبه کرد که یک سال بعد آتش بس موقت اعلام کردند که مایکل کانیز برای ایجاد یک توافقنامه طی یک هیئت به لندن رفت. در این فستیوال که در محل های روباز و بعضی اوقات با حضور ۱۰۰ هزار نفر به اجرای انواع موسیقی های محلی(موسیقی سنتی سلت‌های اروپای غربی)، رقص، خوردن غذا و نوشیدنی، بازی و ورزش می پردازند.

فستیوال فرینج دوبلین: یک فستیوال هنری است که شرکت کنندگان در آن با استفاده از یک اپیلیکیشن به ارائه هنرهای خود می پردازند که بعداً توسط مسئولان برگزار کننده مورد بررسی قرار می گیرد. در طی دو دهه اخیر سیاست های اقتصادی آنها، بر مبنای آسان گیری در بحث مالیات باعث شده شرکت های بزرگی هم چون: اینتل، مایکروسافت، گوگل، فیسبوک و اپل در این کشور سرمایه گذاری کنند. اگر قصد سفر به ایرلند را دارید و می خواهید ویزای ایرلند را دریافت نمایید کافی است فرم ویزای ایرلند را تکمیل نمایید تا همکاران ما در اسرع وقت اوامر شما را انجام دهند. فستیوال تئاتر دوبلین: در سراسر قاره سبز این فستیوال طولانی ترین فستیوال تئاتر محسوب می شود که به مدت سه هفته در شهر دوبلین در ماه های سپتامبر تا اکتبر برگزار می شود.

این سازمان در سال ۱۹۱۶ قیامی موسوم به قیام عید پاک به راه انداخت، که طی آن موفق شدند ساختمان ها مهم دولتی را به تصرف دربیاورند و ایرلند را یک کشور مستقل معرفی کنند. در بحث چگونگی شکل گیری جمهوری ایرلند، سازمان انقلابی و آزادی خواه به نام ارتش آزادی خواه ایرلند شکل گرفت، که هدف آنها جدایی و استقلال کامل از دولت بریتانیا بود. بخش صنعت ۲۵ درصد تولید ناخلص ملی(GDP) را تأمین می کند که بیشتر به تولید: انواع نوشیدنی، نساجی و پوشاک، مهندسی، تجهیزات کامپیوتری، مواد شیمیایی و دارو می پردازد. البته در سال های اخیر یعنی از سال ۲۰۱۵ به بعد دولت سرمایه گذاری های مناسبی در زیر ساخت های بخش کشاورزی انجام داده است که به پویایی و قدرت رقابتی آن افزوده شود.

وقتی انگلیسی‌ها از اسم یک خیابان هم می‌ترسند

ـ درگذشت «ابن ماجه» محدث مشهور در سال ۲۷۳ قمری ـ رحلت آیت‌الله «شیخ عبدالحسین تهرانی» مشهور به «شیخ‌العراقین» در سال ۱۲۸۶ قمری ـ زادروز «کارل مارکس» فیلسوف و اقتصاددان معروف آلمانی در سال ۱۸۱۸ میلادی ـ درگذشت «ناپلئون بناپارت» امپراتور فرانسه در سال ۱۸۲۱ میلادی ـ درگذشت «نجف دریابندری» مترجم و نویسنده ایرانی در سال ۱۳۹۹ شمسی. همین دیروز| گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین رحیمی: امپراتوری بریتانیا که در دوره اوجش بیش از ۶۵ کشور در شرق و غرب عالم را شامل می‌شد در اوایل قرن بیستم فرو پاشید و فقط ۱۶ کشور ماندند؛ بریتانیای بزرگ، شده بود بریتانیای کوچک! ایرلندی‌ها نیز در سال ۱۹۱۹ به همسایه قلدرشان گفتند دیگر بس است و مجلس ایرلند اعلام جمهوری کرد.

پیش‌از درگذشت وی، کار به جایی رسیده بود که نمایندگان کلیسای کاتولیک هم از بابی خواستند به اعتصاب غذا پایان دهد و جواب این بود: «به جای این‌که به من فشار بیاورید که دست از اعتصاب غذا بردارم، بروید از دولت انگلیس بخواهید که دست از سر ما بردارد». خواسته «بابی ساندز»، پایان اشغال ایرلند شمالی توسط نیروهای بریتانیا بود و البته رعایت حقوق زندانیان از جمله عدم کار اجباری و حق مطالعه و ملاقات هفتگی و حق دریافت حکم قضایی! انگلیسی‌ها خودشان را زدند به نشنیدن و بابی هم درسی بهشان داد تاریخی. در مقابل انگلیسی‌ها چه بگویند خوب است؟ وزیر ایرلند شمالی در کابینه انگلیس گفت: «این نوع اعمال بی‌دلیل یک جنبه خودآزاری بیهوده دارد»! و تلخ‌تر از آن سخن «مارگارت تاچر» نخست وزیر انگلیس: «آقای ساندز یک مجرم محکوم‌شده بود.

انگلیسی‌ها که از این وضعیت اصلا خوششان نمی‌آمد بخش جنوبی جزیره ایرلند را تخلیه کردند تا کشور جدید نامش بشود «جمهوری ایرلند جنوبی» و بخش شمالی جزیره ایرلند را همچنان برای خودشان نگه‌ داشتند. یکی از این مبارزان هم «رابرت جرارد ساندز» مشهور به «بابی ساندز» بود که اهل بلفاست در ایرلند شمالی بود و از ۱۸ سالگی به ارتش آزادی‌خواه ایرلند پیوست و چند بار دستگیر و زندانی شد. نکته جالب درباره «بابی ساندز» این‌که وقتی درگذشت، در تهران خیابان ضلع غربی سفارت انگلستان که در اصلی سفارت هم در آن قرار داشت به نام وی نام‌گذاری شد؛ سال ۱۳۶۰ شمسی بود. سفارت هم از روی ناچاری و برای این‌که در مکاتبات رسمی مجبور نباشد، مدام و مدام نام «بابی ساندز» را بگوید و بشنود و بنویسد درب دیگری برای سفارت در خیابان فردوسی گشود.

جمهوری‌خواهی در بریتانیا؛ آیا الیزابت‌دوم آخرین ملکه است؟

این جنبش معتقد است بودجه نهاد سلطنت که از مالیات‌عمومی تامین می‌شود کاملا شفاف نیست و البته در سال‌های اخیر در اغلب مناسبت‌های سلطنتی از جشن تولد ملکه گرفته تا جشن‌های ازدواج سلطنتی نوه‌های ملکه فهرستی از هزینه‌ها را منتشر می‌کند که هوش از سر مالیات‌دهندگان انگلیسی و مردم سایر کشورهای جهان می‌پراند و در رسانه‌ها جنجال به پا می‌کند. مهم‌ترین برنامه این جنبش هم اینکه چون معتقدند در دنیای مدرن دوام نهاد سلطنت به تصویری وابسته است که رسانه ها از شخص ملکه در افکار عمومی ساخته‌اند اعضای جنبش می‌خواهند بلافاصله پس از مرگ ملکه با هدف برگزاری همه‌پرسی درباره آینده سلطنت به عرصه سیاسی وارد شوند و به مبارزه انتخاباتی بپردازند.

ملکه یا پادشاه در این کشورها اختیارات گسترده‌ای دارد که عزل و نصب نخست وزیر، فرماندهی نیروهای مسلح، اعلان جنگ و صلح، انعقاد و فسخ معاهدات بین‌المللی، انحلال پارلمان، تایید نهایی مصوبات پارلمان، تنظیم سیاست خارجی و همچنین عزل و نصب عالی‌ترین مقام قضایی مهم‌ترین آن‌ها هستند. در قرون گذشته و حتی تا همین چند دهه اخیر، سلطنت بریتانیا جواب استقلال‌طلبی و جمهوری‌خواهی کشورهای تحت سلطه‌اش را با گلوله می‌داد؛ از جمله استقلال آمریکا از بریتانیا در ۱۷۷۶ میلادی، استقلال هند در ۱۹۴۷ میلادی و البته استقلال ایرلند یا همان جمهوری ایرلند جنوبی در ۱۹۲۲ میلادی.

در‌واقع می‌توان گفت هم روی کاغذ و هم در عمل شرایط به گونه‌ای چیده شده که مخالفت با سلطنت و تلاش برای استقلال‌طلبی و جمهوری‌خواهی به ویژه در کشورهای واقع در سرزمین اصلی بریتانیا یعنی انگلستان، اسکاتلند و ولز و همچنین ایرلند شمالی به نتیجه نرسد. با این حال امپراتوری بریتانیا که روزگاری بیش از ۶۵ کشور از شرق تا غرب جهان را شامل می‌شد در قرن بیستم فروپاشید و فقط ۱۶ کشور ماندند که تقریبا مستقلند و در اداره امور جاری آزادی عمل دارند اما در سیاست‌های کلی همچنان از بریتانیا پیروی می‌کنند. تلاش‌ها برای جمهوری‌خواهی در بریتانیا ادامه دارد و گاهی پس از سال‌های طولانی به همه‌پرسی برای جدایی منجر می‌شود؛ از جمله همه‌پرسی استقلال اسکاتلند در سال ۲۰۱۴ که بیش از ۴۴ درصد اسکاتلندی‌ها به آن رأی مثبت دادند ولی به نتیجه مطلوب نرسید.

ادبیات ملل: ادبیات ایرلند

کوشش‌های زیادی در ایرلند به کار رفته، به‌خصوص در مدارس، که زبان گائلیک بار دیگر رواج یابد و بیش از یک چهارم ساکنان جمهوری هم این زبان را می‌دانند، ولی این مسأله مطرح است که آیا فقط برای نیمی از این یک چهارم، زبانی که آموخته‌اند می‌تواند در حکم زبانی سودمند باشد یا نه؟ دلبستگی عاطفی به این زبان کاملاً قابل درک است، علتش هم این است که از سرمایه‌ اصلی فرهنگی ایرلند حکایت می‌کند و به همین جهت بسیاری از روشنفکران هم اصولاً به آن دل بسته‌اند. غالباً ایرلندی‌ها و به‌خصوص نویسندگانشان تأسف می‌خورند که چرا زبان اصلی خود را از دست داده‌اند، اما آن‌ها به‌خوبی می‌دانند که در جهان تنها نیستند، پیش از آن‌ها پرووانسی‌ها، برتون‌ها، پیکاردی‌ها و باسک‌ها این تأسف را داشته‌اند، زیرا آنان هم ازجمله‌ مللی هستند که می‌بینند دیگر مالک زبان خود نیستند.

یولیسز (۱۹۲۲)، تابلوئی عظیم است فاقد ماجرایی بزرگ و درخور اهمیت که می‌کوشد زندگی جهانی، داخلی و خارجی چند شخصیت را در طول یک روز ثابت، تصویر کند و در این راه از همه شیوه‌ها و اسلوب‌های ادبی روایت شخصی و غیر شخصی، گفت‌وگو، تک‌گویی درونی و غیره استفاده می‌کند. در ایرلند، جسته و گریخته، لطیفه‌هایی که درباره‌ زبان انگلیسی ساخته‌اند شنیده می‌شود و چنانکه افراد آگاه می‌گویند کنایه‌هایی که متوجه زبان انگلیسی است بیشتر زیر تأثیر احساس‌های نامساعدی است که مردم ایرلند به زادگاه این زبان پیدا کرده‌اند. هنگامی‌که از ادبیات ایرلند صحبت به میان می‌آید، نام‌هایی همچون ویلیام باتلر ییتس، جان میلینگتون سینچ، جرج برنارد شاو، شون اوکیسی و مارتین مک دانا به‌سرعت به ذهن متبادر می‌شوند؛ اما ستاره ادبیات ایرلند، بی‌شک جیمز جویس است.

برندن بهان در اثری موسوم به «دوبلین من» نوشته است: «ما مطمئناً زبانی دیگر داریم و این چیزی است که انگلیسی‌ها میل دارند با نظر بدی به آن بنگرند، هر چند که در حکم خاری در پیکر آنان نباشد. ایرلند کشوری خواهد شد نه خیلی ثروتمند، ولی خیلی راحت‌تر و در آن، مرزهای پوچ بین شمال و جنوب محو خواهد شد و نیز همه‌ این نزاع‌هایی که به نظرتان این‌قدر عجیب می‌رسد. او زادگاهش، دوبلین، و نیز ایرلند را در ۲۲ سالگی ترک کرد و دیگر هیچ‌گاه به آنجا بازنگشت، مگر برای توقف‌هایی کوتاه که آخرین آن‌ها هم مربوط به سال ۱۹۱۲ است. پس از انتشار یولیسز، یک منتقد انگلیسی خطاب به جویس نوشت: «خیلی می‌ترسم که شما به اندازه‌ کافی در خود اغتشاش و درهم‌ریختگی نداشته باشید که دنیایی بسازید.

دانلود بهترین کتاب های تاریخ معاصر ایران و جهان

این دوره‌ی تاریخی اتفاقات مهم و اساسی زیادی را پشت سر گذاشته است: جنگ جهانی اول و دوم، حنگ سرد اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده، عصر فضا، عصر اطلاعات، دوره‌ی پسا کمونیسم و جهان غرب پس از جنگ سرد از مهم‌ترین رویدادهای تاریخ معاصر به شمار می‌آید. تاریخ معاصر به صورت خلاصه در کتاب‌های درسی سوم دبیرستان به دانش آموزان درس داده می‌شود اما نباید فراموش کرد ناگفته‌ های تاریخی زیادی درباره‌ی مهم‌ترین بحران‌ها و تحولات سیاسی ایران در این دوره وجود دارد. تاریخ معاصر این دوره دارای تحولات و اتفاقات مهمی مانند به سلطنت رسیدن آقامحمدخان قاجار، قراردادهای گلستان و ترکمانچای، جنبش مشروطه، ملی شدن صنعت نفت، کودتای 28 مرداد، انقلاب 1357 ایران و تاریخ جمهوری اسلامی است.

در این رابطه می‌توان به تلاش‌های دو مورخ برجسته‌ی تاریخ معاصر ایران نظیر یرواند آبراهامیان، مصطفی اسلامیه اشاره کرد که آثار ارزشمندی را از خود در این حوزه به یادگار گذاشته‌اند. او در این کتاب تحولات سیاسی جهان را از نیمه دوم قرن نوزدهم تا اواسط قرن بیستم مورد تحلیل و بررسی قرار داده است و در 27 به مسائل و بحران‌های گوناگون در جهان پرداخته است. تاریخ معاصر ایران از سلسله‌ی قاجار آغاز می‌شود و با حکومت پهلوی ادامه پیدا می‌کند و به پیروزی نقلاب اسلامی می‌انجامد و هم‌چنان ادامه دارد. تاریخ معاصر بیشترین همبستگی را با زندگی اکنون ما دارد و فضای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی عصر ما نتیجه‌ی تحولات تاریخی دوران مدرن است.

کاربران می‌توانند به آسانی از کیفیت متن و صدای هریک از محصولات مطلع شوند و پس از آن اقدام به خرید و دانلود کتاب کنند. جنگ‌ها، اختراعات، نوآوری‌هایی که در این دوره رخ داده است زندگی انسان‌ها را کاملا متحول کرده است. برای درک بهتر تاریخ باید مطالعات گسترده‌ای داشت و آن را از زاویه‌های گوناگون بررسی کرد. با این وجود دوران تاریخ معاصر در جهان به آغاز جنگ جهانی اول تا زمان حال گفته می‌شود. تاریخ معاصر شکل‌دهنده‌ی روابط بین‌الملل کنونی و تعاملات رایج میان کشورهاست. فیدیبو آثار متعدد و گوناگونی در حوزه تاریخ معاصر ایران و جهان در اختیار دارد.

منبع

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.