در این مرحله یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب می ریزیمف سپس تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت می دهیم تا طلایی شود، سپس پیاز را از داخل تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه سبزی را خرد کرده و به همراه پیاز داغ که در مرحله اول درست کردیم به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا مواد با هم ترکیب شوند، سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و به سراغ درست کردن برنج می رویم. حالا یک لایه نازک از برنج روی ته دیگ می ریزیم و روی آن را کمی از مخلوط کلم سرخ شده می ریزیم و به همین ترتیب تمام برنج و کلم سرخ شده را به صورت لایه به لایه داخل قابلمه می ریزیم و لایه آخر حتما باید برنج ساده باشد.
کلم پلو یکیک از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که در در شهرهای مختلف با مواد متنوعی طبخ می شود، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلم پلو شیرازی در ادامه با چی شی همراه باشید. به صورتی که اندازه تره و ریحان باید مساوی باشد، اندازه شوید باید کمتر از تره و ریحان باشد و ترخون هم فقط برای طعم دهی مقداری کمی استفاده شود، چون ترخون اگر زیاد باشد غذا را تلخ می کند. حالا پیاز آب گرفته را به همراه گوشت چرخ کرده ترکیب می کنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه ورز می دهیم تا مایه کوفته قلقلی منسجم شود. حالا قابلمه ای که برای پخت کلم پلو در نظر گرفته ایم روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن کف آن می ریزیم، سپس ته دیگ را به انتخاب خود سیب زمینی یا نان لواش قرار می دهیم.
برای آماده کردن برنج ابتدا یک قابلمه را نیمه پر از آب می کنیم و مقداری نمک و زردچوبه به آب اضافه می کنیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید. حرارت زیر تابه را کم می کنیم و درب تابه را چند دقیقه می گذاریم تا کلم ها آب بیندازند و نرم شوند، سپس نمک و آب لیمو ترش را اضافه می کنیم. پس از اینکه برنج دم کشید و به طور کامل آماده شد، آنرا به آرامی داخل قابلمه مخلوط می کنیم تا کلم و برنج یکدست شوند، سپس در دیس می کشیم. پس از گذشت این زمان از یخچال خارج می کنیم و به شکل کوفته های ریز شکل می دهیم و در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم تا برنج دم بکشد. در ادامه مقداری روغن در تابه ای که پیاز را سرخ کرده بودیم می ریزیم و کلم های خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
این ترشی خوشمزه از پر مصرف ترین ترشی های ایرانی محسوب می شود که امروزه در کنار انواع غذاهای سنتی و فست فودی سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ترشی کلم قرمز در ادامه با چی شی همراه باشید. در این مرحله یک ظرف شیشه ای مناسب انتخاب می کنیم و کلم قرمز ها را بعد ازگذشت ۳۰ دقیقه داخل ظرف شیشه ای می ریزیم و به اندازه ای سرکه اضافه می کنیم که به اندازه یک بند انگشت روی کلم قرمز ها را بگیرد. حالا حرارت زیر قابلمه را کمتر می کنیم و اجازه میدهیم کلم قرمزها به مدت ۱۰ دقیقه درون مخلوط آب و سرکه بجوشند، سپس قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم ترشی در دمای محیط خنک شود.
پس از اضافه کردن نمک ، کلم قرمز ها را با دست خوب مخلوط می کنیم تا نمک به تمام قسمت های آن برسد سپس یک سلفون روی درب قابلمه می کشیم و آنرا به مدت ۳۰ دقیقه کنار می گذاریم تا خوب استراحت کنند. به دلیل اینکه ممکن است سرکه موجود در ترشی با ترکیبات موجود در ظرف های پلاستیکی واکنش نشان دهد، بهتر است از این نوع ظرف های برای تهیه ترشی استفاده نشود. در این مرحله مقداری نمک و شکر به قابلمه اضافه می کنیم و آنرا روی حرارت قرار می دهیم تا شکر و نمک به طور کامل حل شوند و مخلوط سرکه و آب به نقطه جوش برسند. پس از اینکه سرکه را روی کلم ها ریختیم یک کیسه فریزر روی درب ظرف شیشه ای قرار می دهیم و درب انر ا محم می بندیم به صورتی که هیچ گونه هوایی وارد ظرف نشود.
برای تهیه ترشی کلم قرمز یک روزه ابتدا لک بنفش را به صورت نواری خرد می کنیم و پس از شستشو، داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی شان خارج شود. برای تهیه ترشی کلم قرمز رستورانی ابتدا برگ های کلم قرمز را جدا کرده و به خوبی می شوییم ، سپس در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی شان برود. ترشی کلم قرمز یکی از انواع ترشی های محبوب ایرانی است که بر خلاف دیگر ترشی ها در تمام فصول سال مورد استفاده قرار می گیرد. نکته مهم در مورد محل قرار دادن ترشی این است که حتما باید دور از نور مستقیم خورشید باشد زیرا ممکن است ترشی خراب شود. در ادامه با یک دستمال تمیز برگ های کلم قرمز را به طور کامل خشک می کنیم و به صورت نوارهای باریک برش می زنیم.
3- دو تا سه قاشق غذاخوری روغن را در تابه ای که روی حرارت مستقیم گذاشته شده، بریزید و زمانی که داغ شد کلم های خرد شده را به همراه مقداری پیاز، نمک و فلفل و مقدار بسیار کمی آبلیمو درون تابه ریخته و تفت دهید. 240 میلی لیتر آب سبزیجات معطر را در آرام پز ریخته سپس کلم ها را به همراه مقداری هویج، یک عدد پیاز خرد شده، دو عدد سیر له شده، درون آرام پز ریخته و آرام پز را روی LOW تنظیم کرده و اجازه دهید 5 ساعت بپزد. اگر چه کلم در همه ی فصول سال موجود است، اما اگر می خواهید بهترین کیفیت کلم را در دست داشته و با کمترین بو آن را بپزید، کلم را باید در فصل آن تهیه کرده و در فریزر نگهداری کنید.
کلم ها را درون سبد ریخته و درب ظرف را به مدت 10 تا 12 دقیقه بگذارید و زمانی که کلم نرم شد با افزودنی هایی که در مرحله ی قبل گفته شد آن را سرو کنید. 3- همچنین می توانید به کلم ها پودر سیر، روغن زیتون، نمک و پونه ی کوهی زده و در فر با دمای 218 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه بپزید. کلم از جمله سبزیجاتی است که شاید به خاطر بوی بد در هنگام پخت و یا به خاطر بافتی سخت در حالت خام، کمتر مورد توجه قرار می گیرد. پس اگر بدانید که چگونه آن را اصولی بپزید، مطمئنا بوی بد آن از بین رفته و غذایی عالی را می توان با آن تهیه کرد. چند برگ ابتدایی را جدا کرده تا به برگ های تازه و براق درونی برسید، سپس کلم را زیر شیر آب سرد گرفته و بشویید.
– می توانید برای خوش طعم شدن کلم از آب سبزیجات یا گوشت و حبوبات نیز به جای آب برای جوشاندن استفاده کنید. مقداری نمک به آن اضافه کنید و کلم ها را در آن بریزید و اجازه دهید با همان حرارت بجوشد، تا بوی آن آزاد شود. کلم هایی که برگ های خشک و چروک یا لکه های قهوه ای دارند، کهنه بوده و هنگام پخت بوی بسیار بدی خواهند داشت. همچنین روش پخت اصولی گل کلم را می توانید در لینک زیر از وب سایت فن تریکس مشاهده کرده و مطالعه کنید. با ما همراه باشید تا روش اصولی پخت و آماده سازی کلم بدون کوچکترین بوی ناخوشایند را فرا بگیرید. از ادویه های معطر دیگر هم می توانید استفاده کنید که به طور موثری بوی بد کلم را از بین می برند.
مواد لازم برای ترشی کلم فوری سرکه و آببه نسبت برابر (اگه دوس دارید طعم سرکه بیشتر باشه، بیشتر از آب بریزید)نمک به ازای هر یک لیوان آبیک قاشق مربا خوریشکر به ازای هر یک لیوان آبیک قاشق چای خوریآماده سازی: 10 دقیقه زمان پخت: 10 دقیقه مجموع زمان پخت: 20 دقیقه. مدل دیگه هم اینه که کلم رو بدون جوشوندن تو محلول سرکه بصورت خام بریزید تو شیشه و محلول سرکه رو بریزید روش و ده روزی صبر کنید تا برسه و قابل خوردن بشه تو این مدل میزان سرکه رو حتما دو برابر آب بریزید. مابقی رو هم داخل یک شیشه بریزید و بزارید تو یخچال، این مدل ترشی کلم ، فوری آماده میشه و بعد از سرد شدن قابل خوردنه.
بعد از اینکه به جوش اومد کلم بنفشای خرد شده رو بریزید داخلش و اجازه بدید هفت الی ده دقیقه بجوشه. ترشی کلم فوری رو میتونید به تنهایی کنار غذاتون میل کنید و یا اینکه توی سالاد ازش استفاده کنید. برای تهیه ترشی کلم قرمز ابتدا آب، سرکه، نمک و شکر رو با هم مخلوط کنید و بگذارید بجوشه. توی روش اول که کلم ها جوشیده می شن رنگ ترشی کلم فوری شما پر رنگ تر از مدل خام میشه. این ترشی کلم مجلسی به خاطر رنگ زیبایی که داره برای تزیین غذا هم استفاده میشه. این ترشی که عکسشو گذاشتم رو جوشندم که اینقد پررنگ و خوش رنگ شده.
اگر می خواهید کلم ها طعم بهتری داشته باشند آنها را بمدت 8 ساعت یا یک شب داخل سس ماریناد خودتان قرار دهید یا اینکه سس را داخل یخچال گذاشته و موقع میل کردن کلم ها بر روی آن رنده کنید. در صورت تمایل می توانید هسته را از کلم نپا جدا کنید زیرا از برگ های آن سخت تر است، با این وجود به اندازه کافی ظریف است که می توانید آن را بخورید و دارای طعمی ملایم و لذت بخش است. اگر قصد خرید کلم ساویو یا نپا را دارید ، سر کلم به دلیل داشتن برگهای لطیف، سبک تر خواهد بود بنابراین به دنبال سرهایی باشید که دارای برگهای انعطاف پذیر و محکم باشد. یک فنجان کلم خام خرد شده حدود 20 کالری ، 0 گرم چربی ، 5 گرم کربوهیدرات ، 3 گرم قند و 0 میلی گرم کلسترول دارد و دارای 1 گرم پروتئین ، 2 گرم فیبر و 170 میلی گرم پتاسیم است.
در اینجا نحوه پختن کلم به صورتی که لذت بخش باشد توضیح داده شده است پس فارغ از اینکه چه نوع کلمی دارید یا آن را چگونه انتخاب کردید از این دستورات استفاده کنید. می توان آن را به عنوان خلال در داخل سالاد سرو کرد ، در داخل تاس کبابی بصورت ملایم حرارت داد، در فر برشته کرد ، در آرام پز پخت و یا حتی مانند استیک کبابی کرد. بر روی کلم 1 قاشق چایخوری نمک بپاشید و نمک را با دستان خود درون کلم ورز دهید تا زمانی که کلم براق به نظر برسد ، حدود 10 دقیقه طول خواهد کشید. برگهای کلم ساویوی از برگهای کلم قرمز یا سبز نازک تر است ، بنابراین یک ماده غذایی مناسب و کم کربوهیدرات برای تاکو یا ساندویچ می باشد.
همچنین می توانید قبل از اینکه کلم را میل کنید ، موادی مانند پیاز ، تره فرنگی یا هویج اضافه کنید تا عطر و طعم غذای نهایی را بهتر کند. در این مطلب نحوه پختن کلم و خرد کردن آن را یاد خواهید گرفت و سپس با اصول پختن آن بر روی اجاق، فر یا کباب کردنش آشنا خواهید شد. آن را درون یک کاسه شیشه ای یا ظرف پلاستیکی قرار دهید و به دور از تابش مستقیم نور خورشید ، روی پیشخوان آشپزخانه قرار دهید. کلم قرمز چهار تکه شده ، سوراخ شده و خرد شده را به قابلمه اضافه کنید ، گاهی اوقات هم بزنید تا کلم ها شل شوند ، حدود 5 دقیقه. سپس روی آن را کمی بپوشانید و با حرارت ملایم بپزید تا کلم خیلی نرم شود ، 15 تا 20 دقیقه برای کلم هایی با سرهای متوسط یا بزرگ.
درب ماهیتابه را بگذارید تا ۱۰ دقیقه مواد با آب بجوشد تا هم طعم رب گوجه و ادویه به خورد کلم ها برود و هم اینکه کلم برگ ها بیشتر نرم شوند. ۴- گوشت و پیاز که کاملاً سرخ شد و کلم هایی که در ابتدا سرخ کردید به همراه ادویه، نمک و رب گوجه را باهم مخلوط کنید تا خوب سرخ شوند. اگر دنبال یک غذای متفاوت، ساده و سریع در عین حال خوشمزه هستید، پیشنهاد می کنم این کلم پلو ساده و عالی را درست کنید. ۲- در ماهیتابه روغن بریزید و کلم ها را حدود ۱۵ دقیقه خوب سرخ کنید تا هم بوی تند کلم گرفته شود و هم خوب نرم شود. خیلی آرام بطوریکه برنج له نشود برنج و مواد را قاطی کنید تا برنج هم رنگ بگیرد و بعد آن را دم بگذارید.
اما نگران نباشید وقتی آن ها را سرخ می کنید آب از دست می دهند و حجم آنها نصف تا یک سوم می شود. حدود ۵ دقیقه باید رب و ادویه را با کلم و گوشت سرخ کنید تا بوی زهم ادویه و رب گوجه گرفته شود. اما کلم پلویی که امروز قرار است آموزش آن را براتون بنویسم به سبزی و گوشت قلقی نیاز ندارد. آنچه قرار است در اینجا با آن آشنا شوید طرز تهیه کلم پلو ساده اما خیلی خوشمزه است. وقتی کلم ها سرخ شدند آنها را در یک بشقاب بریزید، تا پیاز و گوشت را هم سرخ کنید. ۵- بعد که سرخ کردن مواد کلم پلو تمام شد، حدود یک فنجان آب به مواد اضافه کنید. بعد که پخت مواد تمام شد، مثل قاطی پلو، مواد را در لابه لای برنج بریزید.
بخاطر همین خیلی سریع و ساده آماده می شود و البته خیلی هم خوشمزه هست. وقتی کمی سبک شدند، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید تا باهم خوب سرخ شوند. همچنین اگر این کلم پلو ساده را درست کردید، حتما نظرتون رو بنویسید. امیدوارم این کلم پلو خوشمزه را درست کنید و از خوردنش لذت ببرید. کلم پلو شیرازی در اصل با سبزی مخصوص و گوشت قلقلی آماده می شود. ۳- پیازها را نگینی خرد کنید در ماهیتابه بریزید تا سرخ شوند. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم. عضویت در خبرنامه چارهدان: جدیدترین مطالب چارهدان را برای من هم بفرست. شما میتوانید بدون نظردادن، دیدگاههای این پست را دنبال کنید.