بیماری آلزایمر، یک اختلال عصبی است که در آن مرگ سلول های مغزی باعث کاهش حافظه و کاهش قدرت شناختی می شود این ،شایع ترین نوع زوال عقل است که 60 تا 80 درصد موارد اختلالات عصبی در ایالات متحده را تشکیل می دهد. زردچوبه: هر روز یک لیوان شیر زردچوبه، به عنوان شیر طلایی شناخته می شود ؛ برای تهیه این شیر، فقط یک و نیم قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در یک فنجان شیر بجوشانید آن را با عسل خام بخورید و بنوشید. بیماری آلزایمر علائم و نشانه هایی دارد که با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند.
همانطور که علائم بدتر می شود، افراد برای یادآوری علائم رویدادهای اخیر، و تشخیص افرادی که می شناسند، سخت تر می شود در نهایت، فرد مبتلا به آلزایمر، احتمالا نیازمند کمک تمام وقت است. روغن نارگیل: خوردن 1 تا 2 قاشق چای خوری روغن نارگیل، سرد و فشرده دو بار در روز به طور منظم همچنین، روغن نارگیل را در محصولات پخته شده خود، سالاد و کوکی ها استفاده کنید. اسیدهای چرب امگا 3؛ با خوردن ماهی های چرب، گردو، دانه های کتان، لوبیا، روغن زیتون و پوره کدو، ومواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 را در رژیم غذایی خود دریافت کنید. بادام: خوردن 1 اونس یا یک مقداری از بادام خشک روزانه برای جلوگیری از AD ؛ یکی دیگر از گزینه ها این است که هر روز 8 تا 10 بادام خرد شده و پوست کنده را ناشتا میل کنید.
بیماری آلزایمر به مغز آسیب می رساند و باعث از دست رفتن تدریجی و مداوم مغز شده و می تواند بر روی صحبت کردن، فکر کردن و انجام فعالیت های روزانه تأثیر بگذارد. تحقیقات اخیر نشان می دهد که ویژگی های آلزایمر، مانند ضایعات مغزی، ممکن است در نیمه عمر وجود داشته باشد، حتی اگر علائم این بیماری تا چند سال بعد نباشد. تغییرات در شخصیت و رفتار، به عنوان مثال: تغییرات رفتاری خارج از شخصیت، از جمله آشفتگی، بی تفاوتی، اجتماع گریزی یا عدم علاقه، انگیزه یا ابتکار. ویتامین B12: خوردن غذاهایی با ویتامین B12 بالا مانند گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ، شیر، پنیر، لوبیا خشک شده، آووکادو، غلات غنی شده و شیر سویا.
هر چند که آلزایمر در دوران جوانی و دهه ۴۰ زندگی افراد جامعه نیز به عنوان «آلزایمر زودرس» مشاهده میشود ولی عمدتاً در افراد بالای ۶۵ سال آلزایمر اتفاق میافتد، آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد زوال عقل میگوید "آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است و زوال عقل یکی از مهمترین دلایل ناتوانی و وابستگی سالمندان در سراسر جهان است، زوال عقل نه تنها تأثیر جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بر مبتلایان دارد، بلکه خانواده و جامعه را نیز تحت تأثیر قرار میدهد و آگاهی و توجه به نشانههای این بیماری زنگ هشداری برای شروع درمان و پیشگیری از پیشرفت این بیماری است و از این جهت حائز اهمیت خواهد بود، برای آگاهی از علائم هشداردهنده آلزایمر با محمدرضا نجفی متخصص مغز و اعصاب گفتوگویی را انجام دادهایم که شرح آن را در ادامه میخوانید:.
مشکلات گفتاری نیز یکی از علائم هشدار دهنده در بیماری زوال عقل است و افرادی که دچار مشکلات گفتاری میشوند، معمولاً کلمههای ساده را به فراموشی سپرده و کلمههای غیرمعمول را جایگزین آنها میکنند و باعث اشکال در درک سخنان و یا نوشتههایشان میشود، به طور مثال کلمه مسواک را فراموش کرده و به جای آن "آن چیز برای دهانم " را به کار میبرند، همچنین قضاوت ضعیف یا غلیظ نیز ممکن است در این بیماران ایجاد شود، افرادی که دچار قضاوت ضعیف و غلیظ میشوند ممکن است لباسهای نامناسب و ناهماهنگ بپوشند و به طور مثال در یک روز گرم لباس زیاد و در یک روز سرد لباس کم به تن کنند و این بدین معناست که فرد توانایی قضاوت درست را ندارد و حتی ممکن است، عدم قضاوت درست سبب شود فرد مبالغ زیادی صرف خرید کند.
علائم این بیماری شامل از دست دادن حافظه، قضاوت، استدلال و تغییراتی در حالات و رفتار فرد است، گاهی افراد به این توجهی نمیکنند و تشخیص نمیدهند که چنین اختلالی وجود دارد، از آنجا که علائم به تدریج ظاهر میشود ممکن است که مدت طولانی جلب توجه نکند و به اشتباه تصور شود که این رفتارها بخشی از روند پیری است، بسیار حائز اهمیت است که افراد این علائم را زنگ خطر بدانند و به یک پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند، شاید این علائم مربوط به وضعیت قابل درمان بیماری باشد و زیر نظر متخصص امکان درمان وجود داشته باشد. معمولاً از دست دادن خلاقیت و انگیزه سبب این مشکل در بیماران مبتلا به آلزایمر خواهد بود، به طور طبیعی افراد از فعالیت کردن در خانه، فعالیت تجاری و یا وظایف اجتماعی خسته میشوند، اما در نهایت دوباره انگیزه خود را پیدا میکنند، ولی فرد مبتلا به بیماری آلزایمر ممکن است نسبت به وقایع و رویدادهای محیط زندگی و خانواده خود کاملاً بیتفاوت شود، این افراد بسیار غیرفعال میشوند و احتمالاً ساعتها جلوی تلویزیون مینشینند، بیش از حد میخوابند و تمایلی به انجام وظایف معمول و روزمره نیز نخواهند داشت.
[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#87bdec”] اگر شما متوجه علائم بیماری آلزایمر شدید (که در زیر به آنها اشاره شده است) باید به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. نورولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب از روشها و ابزار مختلفی برای کمک به شناسایی این که آیا فرد مبتلا به اختلالات حافظه ناشی از آلزایمر مبتلا است یا نه استفاده میکند که برخی از این روشها عبارتند از:. بیماری آلزایمر درمان ندارد اما متخصص مغز و اعصاب داروهایی را تجویز میکند که میتواند برخی علائم را کاهش داده و سرعت پیشروی بیماری را کاهش دهد در برخی از افراد.
بیمار ممکن است مشکلات حافظهای جزئی داشته باشد یا برخی چیزها را در اطراف منزل گم کند، البته نباید کاهش حافظه ناشی از افزایش سن را به عنوان آلزایمر شناسایی کرد. بیماری آلزایمر یک بیماری مغزی پیشرونده و غیرقابل برگشت است که به آرامی حافظه و قدرت تفکر را از بین برده و حتی توانایی انجام کارهای ساده را از فرد میگیرد. ابتلای زودهنگام به آلزایمر غالباً در سنین 40 و 50 سالگی اتفاق میافتد؛ اما شنیده نشده که این بیماری برای افرادی که در دهه 30 زندگی خود هستند اتفاق افتاده باشد. برخی مواقع داروهای دیگر مانند داروهای ضدافسردگی برای کنترل علائم رفتاری که به دلیل ابتلا به بیماری آلزایمر به وجود آمدهاند تجویز میشوند.
دلیل اصلی ابتلا به بیماری آلزایمر هنوز شناخته نشده است، البته برخی از عواملی که احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد عبارتند از:. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بیماری آلزایمر و مطرح کردن سؤالات خود در این باره میتوانید با شماره تلفن 02188415320 تماس حاصل فرمایید. افراد معدودی دچار حمله زود هنگام بیماری آلزایمر که یکی از شایعترین انواع این بیماری بوده و ربطی به عوامل ژنتیکی ندارد میشوند. متخصص مغز و اعصاب معاینات و تستهای حافظه را برای بررسی جوانب مختلف عملکرد مغز و تشخیص شدت و مرحله بیماری آلزایمر انجام میدهد. در نهایت متخصص مغز و اعصاب داروهایی را برای تأخیر در روند پیشرفت بیماری و تحلیل مغز تجویز کرده تا علائم این بیماری را کاهش دهد.
متاسفانه، بستری شدن در بیمارستان، اغلب تاثیر چندانی بر افزایش طول عمر بیمارانی که مراحل پایانی ابتلا به آلزایمر را تجربه می کنند، ندارد و در حقیقت، به نوعی شرایطی دلسرد کننده و ناراحت کننده را رقم می زند، زیرا با احتمال طول عمر، بیشتر تنها به درد و رنج بیمار افزوده می شود. پرهیز غذایی پرهیز غذایی در دوران سالمندی مانند پرهیز از مصرف غذاهای سودازا مانند عدس، بادمجان، گوشت گاو، گوشت خشک شده، غذاهای شور یا نمک سود و غذاهای بلغمزا مانند ماهی، هندوانه و خیار برای پیشگیری از بروز آلزایمر از سوی متخصصان تغذیه توصیه می شود. اولین نشانه آلزایمر در حالت عادی با افزایش سن، مقداری از توانایی های ذهنی و جسمی افراد کاهش می یابد، زیرا سلول های مغز هم مثل سایر قسمت های بدن دچار تغییر، تحلیل و فرسودگی می شوند و اگر برای حفظ و مراقبت از آنها کاری نکرده باشیم، ممکن است رو به زوال و نابودی برود.
علایم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظه موقت و کوتاه مدت در دوران پیری آغاز شده و به تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی های تنفسی به پایان می رسد. توجه داشته باشید در آلزایمر، حافظه کوتاه مدت آسیب می بیند و بیمار رویدادهای نزدیک را به خاطر نمی آورد، اما یکی از علایم اف تی دی یا بیماری های دیگر، اختلال رفتاری است که به شکل بی تفاوتی و اختلالات اجتماعی و در انواع دیگر با اختلال تکلم بروز پیدا می کند. بر همین اساس است که اغلب بیماران مبتلا به آلزایمر در خانه سالمندان نگهداری می شوند و توصیه می شود تا زمانی که بدن آنها دیگر توانایی ادامه حیات را از دست می دهد، اعضای فامیل و دوستان در کنارشان حضور داشته باشند.
پنج درصد از جمعیت ۶۵ ساله و بالاتر به بیماری آلزایمر متوسط تا شدید مبتلا هستند و این در حالی است که ۱۰ تا ۱۵ درصد سالمندان در همین گروه سنی، از بیماری آلزایمر خفیف رنج می برند. اولین نشانه آلزایمر در آلزایمر، اولین نشانه، زمانی بروز می کند که شخص به دلیلی، بستری و دچار توهم و بی قراری می شود و بعد از بهبود می فهمد که دیگر هوش و حافظه اش مانند سابق نیست. در مراحل پایانی این بیماری، بیماران اشتهای خود را نیز از دست می دهند، و توانایی برقرار ارتباط شفاهی، توانایی حرکت بدون کمک، و تشخیص اعضای خانواده و دوستان خود را ندارند. در نهایت، مغز همه چیز از جمله توانایی بلع، سرفه، و تنفس را تحت تاثیر قرار می دهد و بیمار نسبت به عفونت آسیب پذیر شده و برای ادامه زندگی مجبور به تغذیه از طریق لوله می شود.
دلایل دقیق ابتلا به بیماری آلزایمر به طور کامل کشف نشده است، اما همه پزشکان مطمئن هستند که مشکلاتی در پروتئین های مغز بیماران وجود دارد که قادر به عملکرد طبیعی نیستند و کار سلول های مغزی (نورون ها) را مختل می کنند و بعضی از وقایع خطرناک را به وجود می آورند. در حال حاضر درمانی وجود ندارد که مشکل زوال عقل را درمان کند یا روند بیماری در مغز را تغییر دهد ؛ البته به تازگی دستگاهی اختراع شده که به درمان بیماری کمک می کند اما هنوز در مرحله آزمایش قرار دارد و به خط تولید نرسیده است. برای ارتباط با گروههای پشتیبانی، پزشکان، متخصصین کاردرمانی، منابع و مراجعه کنندگان، آژانسهای مراقبت از منزل، مراکز مراقبتی و سمینارهای آموزشی، با انجمن آلزایمر محلی خود تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
دانشمندان جهش های نادری را در سه ژن شناسایی کرده اند که عملا شخصی که یکی از این جهش ها را داشته باشد مستعد این بیماری است ؛ اما تنها کمتر از 1 درصد از افراد مبتلا به آلزایمر این تغییر ژن ها را داشته اند. به نظر میرسد تفاوت کمی در خطر ابتلا به این بیماری بین زن و مرد وجود داشته باشد، اما به طور کلی تعداد زنان مبتلا به این بیماری بیشتر از مردان هستند؛ زیرا عموماً زنان بیشتر از مردان عمر می کنند. به عنوان مثال در یک مطالعه مشخص شد که سالانه از هر هزار نفر در سنین 65 تا 74 سال 2 نفر، از هر 1000 نفر در سنین 75 تا 84 سال 11 نفر و از هر هزار نفر 85 سال و بالاتر، 37 نفر به این بیماری مبتلا میشوند.
دانشمندان معتقدند که در اکثر افرادی که به بیماری آزایمر مبتلا هستند، این بیماری به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی، سبک زندگی و محیطی که به مرور زمان بر مغز تأثیر می گذارد ،اتفاق می افتد. این درمان ها گاهی اوقات به افراد مبتلا به آلزایمر کمک می کند تا عملکرد خود را به حداکثر برسانند و بتوانند تا مدت زیادی کارهای شخصیشان را خودشان به تنهایی انجام داده و مستقل باشند. مهارتهای حفظ شده ممکن است شامل خواندن یا گوش دادن به کتابها، گفتن داستان و یادآوری مجدد برخی خاطرات، خوانندگی، گوش دادن به موسیقی، رقصیدن، نقاشی و یا انجام کارهای هنری باشد. تشخیص MCI فرد را قادر می سازد تا بر روی داشتن زندگی سالم تمرکز کند و راهکارهایی را برای جبران از دست دادن حافظه در نظر بگیرد و از طرف دیگر دائما با پزشکش در ارتباط باشد.